Voordelen-pre-owned

Kennisbank De voordelen van pre-owned

Een pre-owned huis kopen: de voordelen

 

Een nieuwe categorie binnen ons huizenaanbod: pre-owned woningen! Net opgeleverde nieuwbouw waar maar kort gewoond is door de eerste kopers, in spiksplinternieuwe staat.

In de gemiddeld 2 jaar tussen kopen vanaf een tekening en de oplevering, kan er een hoop gebeuren. Er komt een baan in een andere stad voor, een tweeling wordt geboren, woonwensen veranderen… Het kan iedere nieuwbouw-koper overkomen.

Komt zo’n huis in de verkoop, dan zien we veel huizenzoekers opspringen! En terecht… Waarom pre-owned een slimme keuze is? We zetten het op een rij.

 

De voordelen van pre-owned wonen:

1. Future-proof

Met een pre-owned huis doet u een goede investering in de toekomst! Qua onderhoud, want daar hoeft u voorlopig nog niet naar om te kijken. Qua bouwmaterialen, want die voldoen aan heel recente eisen en kunnen nog jaren mee. Qua comfort, want met de isolatie, vloerverwarming en afwerkingsniveau zit het ongetwijfeld goed. Qua energiezuinigheid, want daarin loopt nieuwbouw voorop. Maar ook qua financiële investering maakt u een verstandige keuze. Koopt u een energiezuinig huis, dan bieden sommige geldverstrekkers namelijk gunstige rentetarieven! En kijken we vooruit, dan is de kans groter dat een gasloos huis in waarde zal stijgen dan dalen…

2. Energiezuinig

Bij nieuwbouw weet u zich verzekerd van goed geïsoleerd wonen. Van glas, tot wanden, vloeren en dak, een nieuw huis is zo gebouwd dat er zo min mogelijk energie verloren gaat. Daarbij, in een “nieuw” huis stookt u heel zuinig met bijvoorbeeld lage temperatuur verwarming en warmtepomp. Sommige nieuwe huizen zijn zelfs 0-op-de-meter en wekken zelf net zo veel energie op dan in huis wordt gebruikt. Met zonnepanelen, of bijv. een zonneboiler. Dat betekent lage energielasten, gunstige rentetarieven en minder impact op ons klimaat!

3. Duurzaam

Al sinds 1 juli 2018 geldt dat alle nieuwbouw-huizen gasloos worden opgeleverd. Dit geldt dus voor de meeste pre-owned huizen! Koken op inductie, verwarmen op lage temperatuur met een warmtepomp, stroom opwekken met zonnepanelen… Pre-owned wonen is duurzaam wonen! Ook in de bouw wordt gelet op duurzaamheid. Denk aan het beperken van stikstof-uitstoot, verantwoord geproduceerde bouwmaterialen… Milieuvriendelijk wonen, fijn!

4. Instapklaar

De eerste bewoners van een nieuwbouw-huis hebben veel tijd gehad hun toekomstige paleisje in te richten. Van tegels in het toilet tot waar de stopcontacten komen; over alles in nagedacht. En omdat er maar kort gewoond is, is alles zo goed als nieuw. Dat betekent dat u geen verouderde keuken hoeft te strippen, enkel glas hoeft te vervangen of een gedateerde badkamer moet aanpakken. U kunt er zó in!

5. Eén bewoner voor u

Nieuwbouw is een avontuur. Een nieuwe wijk, nieuwe buren; de geschiedenis van een wijk begint bij die eerste bewoners. Zo’n wijk groeit en bloeit. Als tweede bewoner bent u daar natuurlijk ook onderdeel van!
Daarbij: alles in huis is lekker fris. Geen versleten trappen, geen afgeleefde vloer… Een fijne, frisse nieuwe start!

6. Snel verhuizen

Waar nieuwbouw een lange oplevertijd kent, hebt u daar bij pre-owned geen last van. Misschien dat de overdracht een paar maandjes op zich laat wachten, maar dat is zo voorbij! Kiest u voor pre-owned, dan kiest u voor nieuwbouw zónder wachten!

Nog even verder lezen?
Zoek in onze kennisbank
Bekijk onze pre-owned huizen:
Foto: Sweelinckstraat 38
Appartement 81 M2, 3 kamers
Vraagprijs € 550.000,- k.k.
Foto: Kalorama 134
Woonhuis 141 M2, 6 kamers
Vraagprijs € 700.000,- k.k.
Foto: Botterboulevard 197
Appartement 94 M2, 3 kamers
Vraagprijs € 575.000,- k.k.
Foto: Jane Seymourlaan 21
Woonhuis 175 M2, 5 kamers
Vraagprijs € 800.000,- k.k.
Onze teams
  • Amsterdam

  • Haarlem

  • Haarlemmermeer

  • Heemstede-Aerdenhout

  • Nieuwbouw & Projectverhuur

Amsterdam MVK

Team Amsterdam

Contact

Team Haarlem

Contact

Team Haarlemmermeer

Contact
Heemstede-Groepsfoto-2024

Team Heemstede-Aerdenhout

Contact

Team Nieuwbouw & Projectverhuur

Contact

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op