Interview Pre-owned met Bas van Amerongen - MKV

Kennisbank “Pre-owned? Zo goed als nieuwbouw!”

“Pre-owned? Zo goed als nieuwbouw!”

oktober 2022

Het is een welbekende term in de wereld van luxe artikelen: pre-owned. Een met liefde gedragen Chanel-tas van een seizoen terug. Een gecertificeerd luxe horloge met doosje én originele papieren… Unieke items, van de beste kwaliteit en in nieuwstaat. U snapt: super begeerlijk voor liefhebbers.

 

Exclusief wonen

“Wij trekken dat begrip nu door naar huizen,” kondigt Bas van Amerongen aan. Pre-owned wonen dus. “Dat is recent opgeleverde nieuwbouw, energiezuinig en dus super duurzaam en instapklaar. Wel al even bewoond, maar in tip top staat,” licht Bas toe. 

“De aantrekkelijkheid van pre-owned zit ‘m bij luxe items voor een groot deel in exclusiviteit. Diezelfde aantrekkingskracht zie je wanneer één spiksplinternieuw huis uit een nieuwbouwproject te koop komt.”

Pre-Owned wonen

 

Een bloeiende tuin én future-proof

Vanuit hun database met nieuwbouw-geïnteresseerden zien Bas en zijn collega’s dan ook vaak een hoop interesse voor zo’n huis. “Je hebt alle lusten van nieuwbouw: energiezuinig en super comfortabel wonen. En helemaal van nu! Niks outdated, maar hoe je het waarschijnlijk zelf ook zou inrichten qua keuze in bijv. tegels, kleuren en materialen. Je kunt er dus zo in. Hoe fijn is dat!”

Ook het avontuur van nieuwbouw is dichtbij: “Een wijk in wording, dat is heel tof om onderdeel van te zijn! En de tuin staat al in bloei!”

 

Nieuwbouw tóch bezichtigen

Ook niet-nieuwbouw-liefhebbers zijn vaak fan. “Nieuwbouw koop je vanaf een tekening. Dat werkt niet voor iedereen. Een huis zien en voelen; veel mensen kunnen niet zonder. Hoe ruim voelt de keuken? Welke sfeer hangt er in de straat? Bij een pre-owned huis kun je gewoon gaan kijken. Best of both worlds dus.”

Het gebeurt trouwens vaker dan je misschien denkt dat een net-af-nieuwbouwhuis te koop wordt gezet. “Het duurt zo’n 1,5 tot 2 jaar voordat je naar je nieuwe huis verhuist. In de tussentijd haalt het leven je soms in. Dat kan iedereen overkomen,” benadrukt Bas. “Een nieuwe baan in een andere stad, zwanger van een tweeling, de liefde van je leven komt op je pad of je kiest een andere weg…” Allemaal redenen om weer te (moeten) verhuizen.

 

Een eigen league

Bas ziet pre-owned niet alleen als een aparte huizen-categorie maar ook als unieke specialisatie. “Absoluut. We hebben al een aparte nieuwbouw-afdeling en specialisten op verkoop. In pre-owned komen beide expertises samen.”

Fijn voor pre-owned verkopers: “Klopt, voor hen zetten wij ons hele nieuwbouw-netwerk in.” Én fijn voor kopers. “We kunnen hen alle ins en outs rond het specifieke project delen en nieuwbouw in het algemeen. Het is zó lekker wonen…  Ik kan alleen maar zeggen: ga echt eens kijken bij pre-owned en laat u verrassen!”

Heeft u een vraag over pre-owned wonen? Neem contact op:

Bas van Amerongen MooijekindVleut Haarlem

Bas van Amerongen RM

023 - 542 02 44 06 - 53 53 98 89
Onze pre-owned huizen:
1 dag
Foto: Kalorama 136
Woonhuis 139 M2, 5 kamers
Vraagprijs € 720.000,- k.k.
Foto: Amerikaweg 136
Appartement 108 M2, 3 kamers
Huurprijs € 1.706,- p.m.
Foto: Amerikaweg 126
Appartement 108 M2, 3 kamers
Huurprijs € 1.706,- p.m.
Nog even verder lezen?
Zoek in onze kennisbank
Onze teams
  • Amsterdam

  • Haarlem

  • Haarlemmermeer

  • Heemstede-Aerdenhout

  • Nieuwbouw & Projectverhuur

Amsterdam MVK

Team Amsterdam

Contact

Team Haarlem

Contact

Team Haarlemmermeer

Contact

Team Heemstede-Aerdenhout

Contact

Team Nieuwbouw & Projectverhuur

Contact

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op