Kleverparkweg 31

2023 CB, HAARLEM

Verkocht

Meer informatie beschikbaar
Afbeelding
Dit object is verkocht of verhuurd, hierdoor is er geen verdere media beschikbaar. Bekijk het beschikbare aanbod

Beschrijving

Statig herenhuis met klassiek karakter. Heerlijk licht en ruim van opzet met twee badkamers en vijf slaapkamers. Brede en diepe achtertuin. In het hart van de Kleverparkbuurt met vrij uitzicht over het groene plein. Met ov, fijne buurtwinkels, scholen en speeltuintjes binnen handbereik. De herenhuizen aan de Kleverparkweg hebben elk...

Volledige beschrijving

Statig herenhuis met klassiek karakter. Heerlijk licht en ruim van opzet met twee badkamers en vijf slaapkamers. Brede en diepe achtertuin. In het hart van de Kleverparkbuurt met vrij uitzicht over het groene plein. Met ov, fijne buurtwinkels, scholen en speeltuintjes binnen handbereik.

De herenhuizen aan de Kleverparkweg hebben elk hun eigen unieke gevel. Zo heeft dit herenhuis uit 1905 de toren als opvallend verticaal element. Deze toren is geïnspireerd op de rationalistische architectuurstroming. De traditionele stijlkenmerken uit de bouwperiode zoals o.a. de bovenlichten met roedenverdeling, de marmeren vloeren met zwarte bies, de hoge plafonds, de kamers-en-suite en de paneeldeuren zijn bewaard gebleven.

De hoge plafonds en de vele grote ramen zorgen ervoor dat de woning heerlijk licht is. Aan de voorzijde is er vrij zicht over het met monumentale bomen aangelegde groene plein. De brede en diepe achtertuin heeft veel privacy en krijgt door het formaat de gehele dag de zon.

Het Kleverpark met zijn statige panden heeft een vriendelijke, bijna dorpse kern met een aantal uitstekende buurtwinkels zoals een warme bakker, groenteboer, ambachtelijke slager, de Vizmarkt en het Oude Zuivelhuis. En bij Cleeff is er heerlijke koffie met een taartje te krijgen. Diverse goede (basis)scholen, kinderopvang en sportclubs zijn in de nabije omgeving. Het Dolhuys museum voor de geest, stadspark de Bolwerken en de Singel met het open vaarwater bevinden zich om de hoek. Kinderen kunnen heerlijk spelen in de speeltuin in het groene plein en de grote kinderen kunnen met hun roeibootje in de Singel varen.

Door de centrale ligging is NS Haarlem met vijf minuten lopen te bereiken, met enkele minuten fietsen is het hart van het centrum met de Grote Markt, het Teylersmuseum, de Grote Houtstraat en zijn vele uitstekende restaurants bereikbaar. De uitvalswegen, de prachtige natuur zoals de Kennemerduinen en Bloemendaal aan Zee zijn snel en eenvoudig te bereiken.

Goed te weten
* Gemeentelijk Monument
* Veel klassieke elementen
* Fraaie parketvloer
* Brede en diepe achtertuin
* Prachtig vrij uitzicht aan voorzijde
* Gedeeltelijk voorzien van dubbel glas
* Buitenschilderwerk 2020
* NS-station op loopafstand (<5 min) * Parkeren met parkeervergunning Z C Noord * Oplevering in overleg Begane grond Brede voortuin. Klassiek entree met brede voordeur. Tochtportaal met marmeren vloer voorzien van zwarte bies. Dubbele tochtdeuren met geëtst glas naar hal met trappenhuis en plafondschildering. Bergruimte onder de trap, toilet met fontein en toegang naar de kelder. Halfopen keuken aan het einde van de gang met diverse inbouwapparatuur en deur naar de achtertuin. Grote sfeervolle woonkamer-en-suite met schouw en hoog plafond voorzien van ornament en sierlijst. Vanuit de erker aan de voorkant is er heerlijk vrij zicht op het groene plein. Schuifdeuren met fraai glas-in-lood naar de eetkamer. De eetkamer heeft een schouw met gashaard, een hoog plafond met ornament en sierlijst. Klassiek houten kozijnen met hoge ramen en glas in lood bovenlicht verbinden de eetkamer met de serre. De serre heeft dakramen over de hele breedte en grote ramen met openslaande deuren naar de achtertuin. De achtertuin is diep en breed en heeft hierdoor de gehele dag de zon. De natuurlijke groene scheiding tussen de buren zorgt voor veel privacy. Eerste verdieping Overloop. Toilet met fontein. Aan de voorkant slaap/werkkamer met hoog raam en vrij uitzicht. Ruime slaapkamer-en-suite aan de voorkant met vaste kast, hoog plafond met ornament en sierlijst. Openslaande deuren naar balkon met vrij zicht over het groene plein. Schuifdeuren naar de slaapkamer aan de achterkant. Ook de slaapkamer heeft een vaste kast, een hoogplafond met ornament en sierlijst en een balkon met openslaande deuren. Ruime badkamer met ligbad, dubbele wastafel en inloopdouche met regendouche. Tweede verdieping Overloop met vaste kast. Aan de voorkant de tweede badkamer met douche, wastafel en wasmachine en droger aansluiting. Grote slaapkamer aan de voorkant met twee ruime vaste kasten. Werkkamer aan de achterkant met uitzicht op het platte dak voorzien van pergola en vrij zicht over de buurt. Slaapkamer met dakkapel en vaste kasten. In de slaapkamer is in de vide een kleine mezzanino gemaakt waar bijvoorbeeld geslapen of gestudeerd kan worden. Vliering Ruime bergvliering (H=2.39m) met mogelijkheid voor extra kamer(s), cv-ketel en twee dakramen.

Kenmerken

Bijzonderheden
Monument, Beschermd stads of dorpsgezicht
Ligging
Aan rustige weg, In woonwijk, Vrij uitzicht
Inhoud
975 m3
Woonoppervlakte
219 m2
Perceeloppervlakte
183 m2
Bouwjaar
1905
Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
5

Tuin

Tuintypen
Achtertuin, Voortuin
Hoofdtuin
Achtertuin
Achterom
Nee
Oppervlakte
70 m2

Installatie

Soorten verwarming
CV ketel
CV ketel type
Atag
CV ketel bouwjaar
2014

Geïnteresseerd? Neem contact op

Mooijekind-Vleut-Gerard-Vleut-Makelaar

Gerard Vleut RM RT

023 - 542 02 44 06 - 55 80 11 33

Vraag uw bezichtiging aan

U kunt hieronder uw voorkeur aangeven, dan nemen wij contact met u op voor een afspraak. Om een huis te kunnen bezichtigen hebben wij uw naw-gegevens nodig.

ma
di
woe
do
vrij