Hoofddorps-wonen--Hoofdstads!-Maar-dan-met-veel-vrijheid-en-meer-afgevinkte-woonwensen

Kennisbank Hoofddorps wonen? “Hoofdstads! Maar dan met veel vrijheid en meer afgevinkte woonwensen.”

Hoofddorps wonen? “Hoofdstads! Maar dan met veel vrijheid en meer afgevinkte woonwensen.”

juli 2023

Na een stroom thuiswerkers uit de stad die in corona-tijd ruimte vonden in Haarlemmermeer, ontdekken meer en meer mensen er luxe en vrijheid. Rachèl Kroon, onze makelaar in Hoofddorp, signaleert nieuwe, positieve energie in het hogere segment: “Onze villawijken trekken meer en meer stadsbewoners – ook expats kiezen graag voor ons.”

Nieuwe mensen zorgen voor ‘n nieuwe impuls: “Dat voel je. Er wordt ook lekker gebouwd. Aan woningen, ja, maar ook aan voorzieningen, het doortrekken van de Noord-Zuidlijn vanuit Amsterdam en nieuwe parken zoals PARK21. Er is volop ontwikkeling. Die 2 trends versterken elkaar. Blij mee.” Niks Hoofddorp dus, binnenkort wordt het Hoofdstad!

 

Kopers blij met afgevinkt wensenlijstje 

Inmiddels komt 45% van de huizenkopers in Hoofddorp van buiten de Haarlemmermeer, laat Rachèl zien. Nog altijd veel Haarlemmers en Amsterdammers: “Eerst verruilden jonge stellen hun kleine Amsterdamse studio voor een gezinshuis in Floriande. Nu zien we families in een volgende fase hun stadshuis in bijv. de Haarlemse Kleverpark verruilen voor een tweekapper op Naxos.”

Rachèl ziet deze groep veel woonwensen verzilveren. Ze somt in rap tempo op: “Ruimte. Groen. Luxe. Veel vierkante meters. Grote tuin. Parkeren voor de deur. Sporten om de hoek. Kinderen vrij spelen in het speelplantsoen aan de overkant… Goeie (internationale) scholen in de buurt. Dat vind je bij ons heel makkelijk.”

Mooijekind Vleut Makelaars - Haarlemmermeer - Huizenupdate Rachèl kroon 2

Eigenzinnige architectuur én vrijheid

Naast alle praktische overwegingen ziet Rachèl ook waardering voor de huizen zelf én het woonklimaat: “Kijk je naar een villawijk in Hoofddorp, bijv. Eiland 5, Nassaupark, TudorPark of Vrijschot Noord, dan zie je strakke veelal vrijstaande huizen. Eigenzinnig qua architectuur. Verrassende materialen. Uitgestrekte tuinen. Relatief nieuw dus vaak duurzamer dan een jaren ‘30 Pippi Langkoushuis. En comfortabeler, meer toekomstbestendig. En: Hoofddorp is rustig, veilig. Dat biedt een enorm gevoel van vrijheid. Fijn wonen hoor.”

Waar “nieuw” een paar jaar terug wellicht wat verbleekte ten opzichte van “karakteristiek en authentiek”, slaat het nu de klok. Rachèl: “Mensen willen energiezuiniger en future-proof wonen. Er is meer vraag naar turn-key. Onze villawijken zijn dan echt de moeite waard om te ontdekken!”

 

Mooijekind Vleut Makelaars - Haarlemmermeer - Huizenupdate Rachèl Kroon

Voorsprong in Hoofddorp

“Opvallend in de statistieken is dat nog altijd de meeste huizenkopers in Hoofddorp – 53% – hier gewoon om de hoek wonen én hier dus graag blijven,” benadrukt Rachèl. “Hoofddorpers houden de nieuwbouw goed in de gaten. En verhuizen zelf natuurlijk ook graag van rijtjeshuis naar tweekapper. Zij zitten bovenop het nieuwe aanbod. En wij natuurlijk ook; we helpen graag.” 

Daarbij geeft Rachèl haar opdrachtgevers een flinke voorsprong: “Als enige makelaar in de omgeving hebben wij ook kantoren in Amsterdam, Haarlem en Heemstede. Fijn voor kopers: we delen elkaars expertise. Dus Amsterdam-collega Isabelle belt geregeld. ‘Rachèl, ik vermoed dat het droomhuis van dit stel bij jou staat. Kijk je mee?’ En fijn voor verkopers: we delen elkaars netwerk. Ons Instagram-account wordt gevolgd door mensen uit onze héle regio. Grote kans dus de perfecte koper voor jouw huis daar tussen zit!” 

Rachèl kent de villawijken op haar duimpje. “Tuurlijk, ik ben in Hoofddorp opgegroeid. En omdat we heel actief zijn in het hogere segment, heb ik veel huizen van binnen gezien. Wat me opvalt: ieder huis is uniek, er zit veel zorg en aandacht in. Een eer om daar dan nieuwe mensen in thuis te brengen. Daar krijg ik dan weer nieuwe energie van!” interview-rachel

Uw mogelijkheden bespreken? Bel gerust:

Rachèl Kroon - RM RT - Haarlemmermeer - 2023

Rachèl Kroon RM RT

023 - 303 34 84 06 - 51 62 14 83
Meer updates op de huizenmarkt?
Zoek in onze kennisbank

Even kennismaken? Vragen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op