Anna van Burenlaan 45

2012 SK, HAARLEM

Verkocht

Meer informatie beschikbaar
Afbeelding
Dit object is verkocht of verhuurd, hierdoor is er geen verdere media beschikbaar. Bekijk het beschikbare aanbod

Beschrijving

– English text below – Karakteristieke halfvrijstaande villa met oprit en riante garage. Royaal en verrassend, met zes slaapkamers, twee badkamers, gastenverblijf en bijkeuken. Diepe voortuin, zonnige achtertuin en achterom: een heerlijk gezinshuis! Goed geïsoleerd met energielabel C. En dat op een toplocatie: op loopafstand van stadsbos de Haarlemmerhout en...

Volledige beschrijving

– English text below – Karakteristieke halfvrijstaande villa met oprit en riante garage. Royaal en verrassend, met zes slaapkamers, twee badkamers, gastenverblijf en bijkeuken. Diepe voortuin, zonnige achtertuin en achterom: een heerlijk gezinshuis! Goed geïsoleerd met energielabel C. En dat op een toplocatie: op loopafstand van stadsbos de Haarlemmerhout en op minder dan 10 minuten fietsen van het centrum van zowel Haarlem als Heemstede.

Deze fraaie villa uit 1939 beschikt over diverse prachtige authentieke stijlkenmerken uit de bouwperiode, zoals de en-suite kasten in de woonkamer, de prachtige parketvloer, de marmeren lambrisering in de hal, de glas-in-loodramen en de paneeldeuren. Deze zeer geliefde originele details geven de villa een statige en klassieke uitstraling. De grote ramen zorgen voor veel licht en fraaie zichtlijnen in meerdere richtingen. De vele vaste kasten geven ruimschoots bergruimte. De voortuin is diep en zorgt voor veel privacy in de woonkamer, de achtertuin ligt op het noordwesten en via de poort is er toegang tot het gemeenschappelijke binnenterrein. Kinderen kunnen hier samen spelen: dit is een fijne plek om op te groeien!

De woning heeft een royale en brede maatvoering en is in 2009 onder architectuur zorgvuldig verbouwd, gemoderniseerd en vergoot. Bij deze verbouwing zijn er voorbereidingen getroffen om de garage met bijkeuken en verdieping voor meerdere gebruiksdoeleinden inzetbaar te maken. Momenteel is de verwarmde verdieping in gebruik als speelkamer, maar deze kan ook uitstekend als gastenverblijf worden gebruikt én met beneden erbij is de ruimte zelfs ook goed in te richten als een separaat woongedeelte voor bijvoorbeeld een au-pair.

De Anna van Burenlaan ligt in een van de meest gewilde buurten van Haarlem, de Zuiderhout. Dit is een groene, ruime opgezette buurt, rijk aan statige villa’s uit verschillende bouwperioden en fijne brede lanen. De centrale ligging, in de directe nabijheid van diverse voorzieningen zoals winkels, scholen en recreatiemogelijkheden maakt het dagelijks leven gemakkelijk en comfortabel. Leuk is ook het pontje naar de andere kant van het Spaarne, hierdoor zijn de vele sportclubs nog beter bereikbaar. Er is een goede verbinding met het openbaar vervoer en de uitstekende bereikbaarheid van uitvalswegen zorgt ervoor dat zowel centrum Haarlem als andere steden snel en eenvoudig te bereiken zijn.

Goed om te weten
* Bouwjaar 1939
* Gemeentelijk monument
* Gebruiksruimte inclusief de bijkeuken ca. 203m2
* Gebruiksoppervlakte wonen exclusief bijkeuken 191m2
* Totale gebruiksoppervlakte ca. 250m2
* Onder architectuur verbouwd en vergroot in 2009
* Energielabel C
* Geheel voorzien van dubbel glas
* Gemeenschappelijk binnenterrein, jaarlijkse bijdrage van ca. € 20,-
* Keuken, bijkeuken en garage voorzien van vloerverwarming zones
* Plaatsen van een derde badkamer inc. wc in bijkeuken mogelijk; voorbereidingen reeds getroffen
* Voortuin, achtertuin met achterom en dakterras
* Alarminstallatie
* Open haard
* Ruime nagenoeg droge kelder met stahoogte
* Verblijfsruimte boven de garage: perfect voor inwonende au-pair, chill ruimte voor pubers of een extra werkplek
* Zeer ruime vliering/zolder met stahoogte onder de kap
* Cv-ketel Intergas; bouwjaar 2023
* Oplevering in overleg

Kelder
Ruime kelder met authentiek rond raam; de ruimte is goed te gebruiken als voorraadkast of wijnkelder.

Begane grond
Oprit naar de garage en een groen aangelegde voortuin met onder meer een prachtige magnolia. Statige entree, tochtportaal met natuurstenen lambrisering. Royale hal welke toegang geeft tot de woonkamer, woonkeuken, de kelder en het toilet met fontein. Riante, sfeervolle woonkamer, welke middels en-suite kasten klassiek is onderverdeeld in een zitgedeelte aan de voorzijde en een eetgedeelte aan de achterzijde. De glas-in-loodramen aan de voorzijde zijn kenmerkend voor de bouwstijl, net als de open haard die de zithoek net dat beetje extra geeft. Aan de achterzijde is er een loopdeur naar het terras van de tuin. Naast de woonkamer is er een ruime woonkeuken, desgewenst in te richten als eetkamer, met openslaande deuren naar de diepe achtertuin. De keuken is voorzien diverse inbouwapparatuur waaronder twee ovens en een Quooker. In de diepe achtertuin is altijd wel een fijne plek om te zitten. Er is voor en achter een buitenkraan en via de achterom toegang naar het mandelig terrein.

Garage
Vanuit de keuken is de bijkeuken/garage met extra keukenblok en vloerverwarming bereikbaar. Vanuit de bijkeuken is er toegang middels een vlizotrap naar de verrassend ruime extra kamer/gastenverblijf. Deze ruimte is geïsoleerd, verwarmd en voorzien van dakramen, het charmante ronde raam aan de voorzijde biedt zicht over de voortuin. Een vaste trap is hier eenvoudig te plaatsen. De garage biedt voldoende ruimte voor het parkeren van een auto en is ook voorzien van vloerverwarming.

Eerste verdieping
Overloop. Tweede toilet met fontein. Zeer ruime slaapkamer aan de voorzijde met vaste kast en een speelse lichtinval dankzij de ramen met roedeverdeling. Nette badkamer voorzien van een wastafelmeubel, ligbad en douche. De badkamer is zowel vanaf de overloop als via de slaapkamer aan de voorzijde toegankelijk. Aan de achterzijde bevinden zich twee slaapkamers met tussendeur, deze kamers zijn momenteel ingericht als werkruimtes: de eerste met vaste kast en fijne brede vensterbanken – fijn om op te zitten en even naar buiten te turen – en de tweede met vaste kasten en openslaande deuren naar het dakterras.

Tweede verdieping
Overloop met vaste kast. Derde toilet met fontein. Slaapkamer aan de voorzijde met dakkapel. Twee slaapkamers aan de achterzijde waarvan een met dakkapel en de ander met dakraam. Alle kamers hebben een fraai uitzicht over de tuinen en een vaste kast. Tweede badkamer met dakraam, aansluiting voor wasmachine/droger en een wastafelmeubel, douche en handdoekradiator.

Vliering
Ruime bergvliering. De ruimte is verdeeld in een bergruimte en een technische ruimte met cv-opstelling.

– English text – Characteristic semi-detached villa with driveway and spacious garage. Spacious and surprising, with six bedrooms, two bathrooms, a guest room, and a utility room. Deep front garden, sunny backyard, and back entrance: a lovely family home! Well-insulated with energy label C. And in a prime location: within walking distance of the city forest Haarlemmerhout and less than 10 minutes by bike from the center of both Haarlem and Heemstede.

This beautiful villa from 1939 features stunning authentic style characteristics from the construction period, such as the en-suite cabinets in the living room, the beautiful parquet flooring, the marble wainscoting in the hallway, the stained-glass windows, and the panel doors. These highly appreciated original details give the villa a stately and classic appearance. The large windows provide plenty of light and beautiful sightlines in multiple directions. The many built-in closets offer ample storage space. The deep front garden ensures a lot of privacy in the living room, the backyard faces northwest, and through the gate, there is access to the communal courtyard. Children can play together here: this is a wonderful place to grow up!

The house has a generous and wide dimension and was carefully renovated, modernized, and enlarged in 2009 under architecture. During this renovation, preparations were made to make the garage with utility room and floor suitable for multiple uses. Currently, the heated floor is used as a playroom, but it can also be used as a guest house, and with the downstairs area included, the space can even be arranged as a separate living area for, for example, an au pair.

The Anna van Burenlaan is located in one of Haarlem’s most popular neighborhoods, Zuiderhout. This is a green, spacious neighborhood, rich in stately villas from different construction periods and pleasant wide avenues. The central location, in the immediate vicinity of various amenities such as shops, schools, and recreational opportunities, makes daily life easy and comfortable. Another great feature is the ferry to the other side of the Spaarne, making the many sports clubs even more accessible. There is a good connection with public transport, and excellent accessibility of exit roads ensures that both the center of Haarlem and other cities are quickly and easily reachable.

Good to know
* Built in 1939
* Municipal monument
* Space including the utility room approx. 203 m2
* Living space excluding utility room 191 m2
* Total space approx. 250 m2
* Architecturally renovated and enlarged in 2009
* Energy label C
* Fully equipped with double glazing
* Communal courtyard, annual contribution of approx. €20,-
* Kitchen, utility room and garage equipped with underfloor heating zones
* Possibility to install a third bathroom incl. toilet in utility room; preparations already made
* Front garden, backyard with back entrance, and roof terrace
* Alarm system
* Fireplace
* Spacious nearly dry cellar with standing height
* Living space above the garage: perfect for live-in au pair, chill space for teenagers, or an extra workspace
* Very spacious attic/loft with standing height under the roof
* Central heating boiler Intergas; built in 2023
* Delivery in consultation

Cellar
Spacious cellar with an authentic round window; the space can be well used as a pantry or wine cellar.

Ground floor
Driveway to the garage and a green landscaped front garden including a beautiful magnolia. Stately entrance porch with natural stone panelling. Spacious hall giving access to the living room, kitchen, the cellar and the toilet with sink. Spacious, atmospheric living room, which is classically divided into a sitting area at the front and a dining area at the back by en-suite cupboards. The stained-glass windows at the front are characteristic of the architectural style, as is the fireplace that gives the sitting area that little bit extra. At the rear, there is a walking door to the terrace. Next to the living room is a generous kitchen, if desired to be converted into a dining room, with French doors to the deep back garden. The kitchen is equipped with various built-in appliances including two ovens and a Quooker. There is always a pleasant place to sit in the deep back garden. There is a tap in the front and back and access to the shared grounds via the back.

Garage
From the kitchen, the utility room with extra kitchenette and underfloor heating is accessible. From the utility room there is access via a loft ladder to the surprisingly spacious extra room/guest house. This room is insulated, heated and equipped with skylights, the charming round window at the front offers a view over the front garden. A fixed staircase can easily be installed here. The garage offers ample space for parking a car and is also fitted with underfloor heating.

First floor
Landing. Second toilet with sink. Very spacious bedroom at the front with closet and a playful light thanks to the windows with rod division. Neat bathroom with washbasin, bathtub and shower. The bathroom can be accessed both from the landing and from the front bedroom. At the rear are two bedrooms with connecting door, these rooms are currently furnished as workspaces: the first with fixed cupboard and fine wide window sills – nice to sit on and peer outside for a while – and the second with fixed cupboards and French doors to the roof terrace.

Second floor
Landing with closet. Third toilet with sink. Bedroom at the front with dormer window. Two bedrooms at the rear, one with dormer and the other with skylight. All rooms have a beautiful view over the gardens and a closet. Second bathroom with skylight, plumbing for washing machine/dryer and a washbasin, shower and towel radiator.

Attic
Spacious storage attic. The space is divided into a storage room and a technical room with central heating system.

Kenmerken

Bijzonderheden
Monument, Beschermd stads of dorpsgezicht
Ligging
Aan rustige weg, In woonwijk
Inhoud
890 m3
Woonoppervlakte
203 m2
Perceeloppervlakte
351 m2
Bouwjaar
1939
Energieklasse
C
Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
6

Tuin

Tuintypen
Achtertuin, Voortuin, Zijtuin
Hoofdtuin
Achtertuin
Achterom
Ja
Oppervlakte
103 m2

Garage

Soorten
Aangebouwd steen
Capaciteit
1
Totaal aantal garages
1

Installatie

Soorten verwarming
CV ketel, Open haard, Vloerverwarming gedeeltelijk
CV ketel type
Intergas
CV ketel bouwjaar
2023

Geïnteresseerd? Neem contact op

Tamara Woortman-Migchelsen MKV

Tamara Woortman-Migchelsen

023 - 542 02 44 06 - 82 13 51 94

Vraag uw bezichtiging aan

U kunt hieronder uw voorkeur aangeven, dan nemen wij contact met u op voor een afspraak. Om een huis te kunnen bezichtigen hebben wij uw naw-gegevens nodig.

ma
di
woe
do
vrij