Zuider Emmakade 49

2012 KN, HAARLEM

Verkocht

Meer informatie beschikbaar
Afbeelding
Dit object is verkocht of verhuurd, hierdoor is er geen verdere media beschikbaar. Bekijk het beschikbare aanbod

Beschrijving

– English translation below – Charmant herenhuis met vele sfeervolle en originele details bewaard gebleven. Deze royale familiewoning heeft een luxe keuken, 6 kamers, 2 moderne badkamers en een zonnige achtertuin op het zuidoosten. Waar? In de gewilde Koninginnebuurt aan open vaarwater nabij de Sint Bavo kerk. Bij binnenkomst in...

Volledige beschrijving

– English translation below –
Charmant herenhuis met vele sfeervolle en originele details bewaard gebleven. Deze royale familiewoning heeft een luxe keuken, 6 kamers, 2 moderne badkamers en een zonnige achtertuin op het zuidoosten. Waar? In de gewilde Koninginnebuurt aan open vaarwater nabij de Sint Bavo kerk.

Bij binnenkomst in deze gezinswoning is de uitnodigende entree. De hal is verfraaid met prachtig glas-in-lood en origineel tegelwerk, wat direct een klassieke en warme sfeer oproept. Vanuit de gang is er toegang tot de stijlvolle woonkamer met hoge ornamenten plafonds. De eetruimte, met zijn karakteristieke schouw vormt het hart van de woning waar gezellige diners en lange avonden met vrienden en familie plaatsvinden. Aan de achterzijde van de woonkamer zorgen openslaande deuren voor een naadloze overgang naar de zonnige achtertuin. Hier is een loungehoek met overkapping. Een perfecte plek om te ontspannen en met de buiten openhaard is het zelfs op koelere avonden heerlijk buiten vertoeven. Terug in de woning leidt de gang naar de dichte luxe keuken, die van alle gemakken is voorzien. Middels de trapopgang in de gang is de eerste verdieping bereikbaar, waar de privévertrekken van de woning zich bevinden. Aan de achterzijde van de woning is de ruime en moderne badkamer. Naast de badkamer ligt de riante hoofdslaapkamer. De tweede slaapkamer is gesitueerd aan de voorzijde van de woning. De openslaande deuren in deze slaapkamer leiden naar het balkon op het noordwesten. Direct naast de slaapkamer bevindt zich een walk-in-closet. Een vaste trap leidt naar de tweede verdieping, waar de mogelijkheden eindeloos zijn. De overloop biedt toegang tot verschillende vertrekken. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een handige berging voor voldoende opbergruimte. Deze ruimte is ook uitgerust met de nodige aansluitingen voor de zonnepanelen, wat bijdraagt aan een duurzame levensstijl. De derde slaapkamer met veel kastruimte is een ware toevoeging aan het huis. De dakramen zorgen voor aangename lichtinval. Aan de achterzijde van de woning is een ruime werkkamer gesitueerd. De openslaande deur in deze kamer biedt toegang tot een ruim balkon op het zuidoosten. Naast de werkkamer is de tweede badkamer. Deze is praktisch ingericht met een regendouche en een wastafelmeubel. De badkamer biedt comfort en gemak, en is perfect voor gasten of als aanvulling op de hoofd badkamer. Kortom, dit gezinshuis is een ware parel voor wie houdt van het bruisende stadsleven of de ontspanning zoekt in de knusse achtertuin.

Dit schitterende gezinshuis bevindt zich in de sfeervolle Koninginnebuurt. De woning ligt in een oase van rust dankzij de ligging aan een straat voor alleen bestemmingsverkeer. Er is prachtig zicht op de imposante kathedraal Sint Bavo en de Leidsevaart vanaf de voorzijde. Het is aangrenzend aan het Bosch en Vaartkwartier en biedt directe toegang tot open vaarwater. Op slechts enkele minuten wandelen bevindt zich het historische hart van Haarlem. Het stadsbos De Haarlemmerhout ligt eveneens op loopafstand en biedt een natuurlijke rustplek in de stedelijke omgeving. De directe omgeving van de woning is voorzien van alle gemakken. Winkels voor de dagelijkse boodschappen, diverse scholen waaronder de International School Haarlem, en een breed scala aan sportfaciliteiten zijn binnen handbereik. De locatie is werkelijk uitstekend, de gezelligheid van Haarlem met zijn restaurants, winkels, bioscoop en culturele activiteiten is op loop- en fietsafstand. Dankzij de uitstekende busverbinding aan de overkant van de Leidsevaart voor de deur en de nabijgelegen treinstations Heemstede-Aerdenhout en Haarlem binnen fietsbereik, is reizen naar diverse bestemmingen en steden gemakkelijk. Bovendien liggen de uitvalswegen naar de Randstad en andere steden in de nabijheid. Voor de natuurliefhebbers en recreanten ligt dit gezinshuis ideaal. De bossen, de duinen en de uitgestrekte stranden van Zandvoort en Bloemendaal zijn met een korte fietstocht van 20 minuten te bereiken.

Goed om te weten
* Woonoppervlak 183 m²
* Perceeloppervlak 147 m²
* Bouwjaar 1914
* Energielabel D
* Op elke verdieping een separaat toilet
* Uitstekend onderhouden
* De woning is voorzien van 9 zonnepanelen
* Vrij parkeren in de straat
* Ligging aan open vaarwater
* De stranden van Zandvoort en Bloemendaal zijn in 20 minuten fietsen bereikbaar
* Uitstekende busverbinding nabij
* Nabijgelegen treinstations Heemstede-Aerdenhout en Haarlem
* Oplevering in overleg

Begane grond
Entree, hal met glas-in-lood en originele tegels, garderobe, meterkast en openslaande deuren naar de gang. Trapkast en toilet met fontein. Toegang tot de ruime en sfeervolle woonkamer en eetruimte met schouw. Aan de achterzijde openslaande deuren naar de achtertuin. Hier is een houten berging met elektra en een loungehoek met overkapping en buiten openhaard. Naar de woonkamer is de dichte keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een inductiekookplaat met afzuigkap, Quooker, vaatwasser, koel-vries combinatie met ijsblokjes machine en een combi-oven. Tevens is er via de keuken toegang tot de achtertuin middels een enkele deur. Vanuit de gang leidt een trapopgang naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping
Overloop, separaat toilet, aan de achterzijde de ruime badkamer met een regendouche, ligbad, designradiator, wastafelmeubel en de cv-opstelling. Naastgelegen de hoofdslaapkamer en een vaste kastenwand. 2e slaapkamer aan de voorzijde. Via openslaande deuren toegang tot het balkon op het noordwesten. Beide slaapkamers voorzien van airconditioning. Naast gelegen een walk-in-closet. Via vaste trap naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping
Overloop, separaat toilet, aan de voorzijde een berging met de aansluiting voor de zonnepanelen, 3e slaapkamer met vaste kasten en dakramen. Aan de achterzijde een ruime werkkamer, via openslaande deur toegang tot ruim balkon op het zuidoosten. Beide kamers voorzien van airconditioning. Naastgelegen 2e badkamer met regendouche en wastafelmeubel.

– English translation –
Charming townhouse with many attractive and original details preserved. This spacious family home features a luxury kitchen, 6 bedrooms, 2 modern bathrooms and a sunny southeast facing backyard. Where? In the sought-after Koninginnebuurt on open water near the Sint Bavo Church.

Upon entering this family home is the inviting entrance hall. The hall is embellished with beautiful stained glass and original tiling, which immediately evokes a classic and warm atmosphere. From the hallway there is access to the stylish living room with high ornamental ceilings. The dining area, with its characteristic fireplace is the heart of the home where cozy dinners and long evenings with friends and family take place. At the rear of the living room, French doors provide a seamless transition to the sunny backyard. Here is a lounge area with canopy. A perfect place to relax and with the outdoor fireplace, even on cooler evenings it is great to be outside. Back in the house, the hallway leads to the closed luxury kitchen, which is fully equipped. The staircase in the hallway leads to the first floor, where the private rooms of the house are located. At the rear of the house is the spacious and modern bathroom. Next to the bathroom is the spacious master bedroom. Next to the bathroom is the spacious master bedroom. The second bedroom is located at the front of the house. The French doors in this bedroom lead to the northwest facing balcony. Right next to the bedroom is a walk-in closet. A fixed staircase leads to the second floor, where the possibilities are endless. The landing provides access to several rooms. At the front of the house is a convenient storage room for plenty of storage space. This room is also equipped with the necessary connections for the solar panels, contributing to a sustainable lifestyle. The third bedroom with plenty of closet space is a true addition to the home. The skylights provide pleasant light. A spacious study is located at the rear of the home. The French door in this room provides access to a spacious balcony facing southeast. Next to the study is the second bathroom. This is practically equipped with a rain shower and a washbasin. The bathroom offers comfort and convenience, and is perfect for guests or to complement the main bathroom. In short, this family home is a real gem for those who love the vibrant city life or seek relaxation in the cozy backyard.

This wonderful family home is located in the attractive Queen’s neighborhood. The house is in an oasis of tranquility thanks to its location on a street for only local traffic. There is a beautiful view of the imposing cathedral Sint Bavo and the Leidsevaart from the front. It is adjacent to the Bosch and Vaart Quarter and offers direct access to open waterways. Just a few minutes’ walk away is the historic heart of Haarlem. The city forest De Haarlemmerhout is also within walking distance and offers a natural resting place in the urban environment. The immediate vicinity of the home is equipped with all conveniences. Stores for daily groceries, several schools including the International School Haarlem, and a wide range of sports facilities are within easy reach. The location is truly excellent, the cosiness of Haarlem with its restaurants, stores, cinema and cultural activities is within walking and biking distance. Thanks to the excellent bus service across the Leidsevaart in front of the door and the nearby train stations Heemstede-Aerdenhout and Haarlem within cycling distance, traveling to various destinations and cities is easy. In addition, the arterial roads to the Randstad and other cities are nearby. For nature lovers and recreationists, this family home is ideally located. The forests, dunes and the vast beaches of Zandvoort and Bloemendaal can be reached with a short 20-minute bike ride.

Good to know
* Living area 183 m²
* Land area 147 m²
* Built in 1914
* Energy label D
* Separate toilet on each floor
* Excellent maintenance
* The house is equipped with 9 solar panels
* Free parking in the street
* Location on open water
* The beaches of Zandvoort and Bloemendaal are reachable in 20 minutes by bike
* Excellent bus service nearby
* Nearby train stations Heemstede-Aerdenhout and Haarlem
* Delivery in consultation

Ground Floor
Entrance hall with stained glass and original tiles, checkroom, meter cupboard and French doors to the hallway. Staircase and toilet with fountain. Access to the spacious and cozy living room and dining room with fireplace. At the rear doors to the backyard. Here is a wooden shed with electricity and a lounge area with canopy and outdoor fireplace. To the living room is the closed kitchen equipped with various appliances including an induction hob with extractor hood, Quooker, dishwasher, fridge-freezer with ice machine and a combi-oven. Also, through the kitchen there is access to the backyard through a single door. From the hallway a staircase leads to the first floor.

First floor
Landing, separate toilet, at the rear the spacious bathroom with a rain shower, bathtub, radiator, washbasin and central heating system. Next to it the master bedroom and a closet. 2nd bedroom at the front. Through double doors access to the balcony facing northwest. Both bedrooms are air conditioned. Next to located a walk-in closet. Via staircase to the second floor.

Second floor
Landing, separate toilet, at the front a storage room with the connection for the solar panels, 3rd bedroom with closets and skylights. At the rear a spacious study, through sliding door access to spacious balcony facing southeast. Both rooms have air conditioning. Adjacent 2nd bathroom with rain shower and washbasin.

Kenmerken

Bijzonderheden
Gestoffeerd
Ligging
Aan water, Aan rustige weg, In woonwijk, Vrij uitzicht, Aan vaarwater
Inhoud
696 m3
Woonoppervlakte
183 m2
Perceeloppervlakte
147 m2
Bouwjaar
1914
Energieklasse
D
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4

Tuin

Tuintypen
Achtertuin
Hoofdtuin
Achtertuin
Achterom
Nee
Oppervlakte
66 m2

Installatie

Soorten verwarming
CV ketel
CV ketel type
HR ketel
CV ketel bouwjaar
2021

Geïnteresseerd? Neem contact op

Eric Liefveld - Heemstede MKV

Eric Liefveld RM RT

023 - 800 02 00 06 - 53 35 48 83

Vraag uw bezichtiging aan

U kunt hieronder uw voorkeur aangeven, dan nemen wij contact met u op voor een afspraak. Om een huis te kunnen bezichtigen hebben wij uw naw-gegevens nodig.

ma
di
woe
do
vrij