Sorteren op
Foto: Slachthuisdistrict fase 2
Haarlem
Slachthuisdistrict fase 2
49 - 173 m2
€ 295.840 - € 809.840 v.o.n.
Foto: De Meester
Haarlem
De Meester
59 - 217 m2
€ 1.050 - € 3.300
Schrijf-u-in-voor-onze-Nieuwbouw-Updates

Ons nieuwe Makelaars ABC: 100% over nieuwbouw!

Meld u aan voor onze nieuwbouw-updates!
Foto: Landgoed Wickevoort Fase 1 Water
Cruquius
Landgoed Wickevoort Fase 1 Water
135 - 191 m2
€ 595.000 - € 1.075.000 v.o.n.
Foto: Hofgeest Buiten
Velserbroek
Hofgeest Buiten
128 - 193 m2
€ 560.000 - € 1.175.000 v.o.n.
Foto: Woon-werk kavel Crommelinbaan
Cruquius
Woon-werk kavel Crommelinbaan
- m2
€ 395.000 - € 395.000 v.o.n.
Foto: Gonnet 22
Haarlem
Gonnet 22
90 - 178 m2
€ 575.000 - € 850.000 v.o.n.
Foto: Bellini Vijverpark
Haarlem
Bellini Vijverpark
43 - 156 m2
€ 215.000 - € 650.000 v.o.n.

Nieuwbouw. Steen voor steen: uw huis.

Een tekening. Misschien een impressie. Een zanderige open plek. Verder niets. Over een tijdje woont u er. In het prachtige huis of appartement dat u steen voor steen heeft zien bouwen. Als dat uw droom is, helpen we die graag verwezenlijken. Hierboven ziet u ons aanbod in onze regio: Amsterdam, Haarlem, de Haarlemmermeer en Heemstede-Aerdenhout. Wij doen veel nieuwbouw, dus er is regelmatig nieuw aanbod. Via onze nieuwbouw-updates bent u op de hoogte.

 

In ons Makelaars ABC – Nieuwbouw Editie geeft Kim een compleet stappenplan voor het kopen van een nieuwbouw-huis! En Ben van De Hypotheekshop Haarlem Centrum vertelt alles over het financieren.

 

Voordelen van nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning heeft leuke voordelen. U bent de eerste bewoner; de geschiedenis van de woning begint bij u. Met een beetje geluk bepaalt u (mede) de indeling. Hoe maak ik mijn badkamer eigen? Hoe ontwerp ik mijn keuken? U ziet het huis vorm krijgen, u ziet de eerste paal de grond in gaan, het hoogste punt bereikt worden; kortom: u ziet het groeien. De woning voldoet natuurlijk aan de nieuwste eisen qua isolatie, verwarming, beglazing, etc. Mooie energiebesparingen, geen zorgen over gas, oude bedradingen. En omdat alles nieuw is, heeft u op korte termijn nauwelijks onderhoudskosten. Tot slot koopt u vrij op naam, u betaalt dus geen overdrachtsbelasting en taxatiekosten.

Nieuwbouw is dus aantrekkelijk, maar er komt best veel bij kijken. Het is een van onze specialismen. Wij nemen u graag mee in het proces. Van de eerste tekening tot en met de eventuele planning van de verkoop van uw huidige huis.

1. Eerst inschrijven

De belangstelling voor nieuwbouwprojecten is groot. Heeft u interesse in een project, schrijft u zich dan snel in. Vooraf vragen? We hebben over ieder project uitgebreide documentatie. Die nemen we graag met u door.

2. Bouwtekeningen en bouwbestek

Samen nemen we de brochure door, bekijken we de kavel, de tekeningen, het bestek, de ligging, de omgeving, de opties. Wilt u een woonkamer op het oosten of heeft u de zon liever in de middag? Zijn 2 slaapkamers voldoende? Of is die derde toch handig? We bespreken ook de te verwachten waardeontwikkeling in de wijk.

3. Financiering

Bij nieuwbouw hebt u vaak te maken met extra rentekosten (zgn. bouwrente), omdat u tijdens de bouw zelf al gedeeltes van de koopsom moet betalen. Vaak betekent dat dubbele lasten. Onze collega’s van De Hypotheekshop kunnen u alles voorrekenen. Heeft u een te verkopen huis, dan telt dat ook mee. Is verkopen nu verstandig? Of pas tegen de opleverdatum? We nemen het met u door. Kijk ook even naar ons 5 stappen verkoopplan.

4. En dan geeft u opdracht

De afspraken worden vastgelegd in een koop-/aannemingsovereenkomst. Met deze overeenkomst geeft u de aannemer meteen opdracht uw woning te bouwen. Natuurlijk begeleiden we u bij juridische zaken als opschortende of ontbindende voorwaarden, etc.

5. Bouw, oplevering en notaris

De bouw start. Een spannende periode! We helpen u met advies over zaken waar u aan kunt of moet denken tijdens het bouwtraject. Denk bijvoorbeeld aan de ‘meerwerktips’.

Vragen over nieuwbouw in het algemeen of een (toekomstig) project in het bijzonder? Ons nieuwbouw-team staat klaar: 023 – 542 02 44 | nieuwbouw@mooijekindvleut.nl.