Hoofdweg 893D

2131 MB, HOOFDDORP

Vraagprijs € 799.500,- v.o.n.

Beschrijving

Wel het monumentale karakter, niet de hoge stookkosten en bouwkundige gebreken van een oud pand, dat is wat u krijgt als u een woning in de fantastische stolpboerderij koopt! De Stolpboerderij uit 1875 wordt namelijk in volle glorie hersteld, van top tot teen gerenoveerd en deels opnieuw opgebouwd. Alles wordt...

Volledige beschrijving

Wel het monumentale karakter, niet de hoge stookkosten en bouwkundige gebreken van een oud pand, dat is wat u krijgt als u een woning in de fantastische stolpboerderij koopt! De Stolpboerderij uit 1875 wordt namelijk in volle glorie hersteld, van top tot teen gerenoveerd en deels opnieuw opgebouwd. Alles wordt naar nieuwbouw-niveau gebracht, maar mét behoud van de originele monumentale details en natuurlijk het prachtige houten geraamte.

De begane grond van deze woning (bouwnummer 10) is ingedeeld met open keuken en een royale living. De echte eye-catcher van deze woning is wel de unieke monumentale ‘opkamer’, zoals deze in de oorspronkelijke boerderij ook aanwezig is. Dit is een verhoogde vloer, waar bijvoorbeeld prachtig de eettafel zou kunnen staan. Ook zou het een mooie ruimte zijn voor uw werkplek. Boven de opkamer is een vide aanwezig waardoor de fraaie monumentale balken goed zichtbaar zijn.
Een ander bijzonder detail van deze woning is de kelder die zich onder de opkamer bevindt en bereikbaar is vanuit de hal.
De royale L-vormige tuin ligt heerlijk op de zon en grenst aan de fraaie siertuin die onderdeel is van het plan.

Op de eerste verdieping vindt u drie mooie, ruime slaapkamers en maar liefst twee badkamers. Ook de zolderverdieping met de vierde slaapkamer is bijzonder, van vloer tot nok is de hoogte maar liefst 4,5 meter, wat een heerlijk ruimtelijk gevoel geeft.

De woning beschikt over twee privé parkeerplaatsen en een fietsenberging in de hoek van het gemeenschappelijke hof.

De entree van het hofje komt aan de Hoofdweg. Dit gedeelte van de Hoofdweg is rustig en voor de woningen wordt een grote gezamenlijke tuin aangelegd. Een heerlijke groene oase, met ruimte voor de kinderen om te spelen, een buren-BBQ te houden of gewoon om een appeltje te plukken uit de eigen Fruitboomgaard!

De vernieuwbouw behelst onder andere; nieuwe betonnen vloer, fundering en heipalen, volledig hersteld metselwerk dat opnieuw is gevoegd, nieuwe kozijnen in fraai ‘ouderwets’ profiel voorzien van hr++ isolatieglas, nieuwe rieten kap, volledig geïsoleerd en nieuwe installaties. Hier is gekozen voor een bodem warmtepomp (eigendom) waarbij dit systeem naast de vloerverwarming ook een koelfunctie heeft.

Kenmerken;
– woonoppervlakte ca. 164m2 (inclusief kelder en berging)
– zonnige tuin, totale perceel oppervlakte 225m2
– kelder
– 4 slaapkamers
– 2 badkamers
– duurzaam met bodem warmtepomp voor vloerverwarming en vloerkoeling
– 2 privé parkeerplaatsen
– berging

Heeft u interesse in een fraaie woning in de oude stolpboerderij? Wij maken graag een afspraak om de details te bespreken.

Kenmerken

Bijzonderheden
Monument
Inhoud
665 m3
Woonoppervlakte
164 m2
Perceeloppervlakte
225 m2
Bouwjaar
2023
Kenmerk
Kwadrantwoning
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4

Installatie

Soorten verwarming
Vloerverwarming geheel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Warmtepomp, Warmte terugwininstallatie, Aardwarmte
De Hypotheekshop
Kan ik deze woning betalen?
Klik hier om een afspraak te maken met een onafhankelijke hypotheekadviseur
Mooijekind-Vleut-Makelaars-Vestiging-Haarlem-Wendela-Klusman

Geïnteresseerd? Neem contact op

Wendela Klusman

023 - 303 34 84 06 - 12 16 47 67 Mail Wendela Klusman
Deel via WhatsApp