Nieuwbouw | Makelaars ABC

Filter

In ons Makelaars ABC geeft Kim antwoord op veelgestelde vragen rond verhuizen. In deze serie alles over nieuwbouw:

Een nieuwbouwwoning kopen?

Een nieuwbouwwoning koop je vanaf een tekening. Vaak vindt er voorafgaand een verkoopevent plaats waarbij al veel informatie beschikbaar is. Heb je je ingelezen en ben je enthousiast geworden, dan kun je je inschrijven voor een aantal bouwnummers. Na loting of toewijzing wordt je door de nieuwbouwmakelaar uitgenodigd voor een optiegesprek. Krijg je de financiering rond en ben je nog steeds helemaal enthousiast, dan kan de koopovereenkomst getekend worden. Als er 70, meestal 70% is verkocht, zal de bouw gaan starten.

Wat is een optie bij nieuwbouw?

Omdat je een nieuwbouwwoning koopt vanaf een tekening, is het prettig om wat extra tijd te hebben. Met een optie wordt de woning tijdelijk voor jou gereserveerd, kun jij je goed laten informeren over het nieuwbouwproject en kijken of de woning bij jou past.

Wat betekent meerwerk?

Als je een nieuwbouwwoning koopt, wordt deze aangeboden in een standaard uitvoering. Meerwerkopties zijn mogelijk. Denk hierbij aan een luxere keuken, luxere badkamer, een uitbouw of dakkapel. Uiteraard zijn hier wel extra kosten aan verbonden.

Meer video’s bekijken?

Bekijk meer over het kopen of verkopen van een huis, taxatie of energielabels!
En klik hier voor de complete serie.

Nieuwbouwprojecten

Heeft u interesse in nieuwbouw? Bekijk ons actuele nieuwbouw-aanbod. We houden u als eerste op de hoogte van de mooiste nieuwbouwprojecten in onze regio via onze nieuwbouw-updates! Meld u hier aan.

Wat is uw huis waard? Ontdek het hier in 30 seconden met onze gratis waarde-check.

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op