Burgemeester den Texlaan 50

2111 CE, AERDENHOUT

Vraagprijs € 4.100.000,- k.k.

Beschrijving

-English translation below- Waanzinnig landhuis op een ruim perceel met buitenzwembad, volledige privacy en omgeven door de natuur. Riant en luxe gezinshuis met maar liefst 3 zitkamers, 5 slaapkamers en 4 badkamers. Waar? Midden in de natuur van het bosrijke Aerdenhout, aan het rustige gedeelte van de laan én heel...

Volledige beschrijving

-English translation below-
Waanzinnig landhuis op een ruim perceel met buitenzwembad, volledige privacy en omgeven door de natuur. Riant en luxe gezinshuis met maar liefst 3 zitkamers, 5 slaapkamers en 4 badkamers. Waar? Midden in de natuur van het bosrijke Aerdenhout, aan het rustige gedeelte van de laan én heel centraal ten opzichte van het strand en het centrum van Haarlem.

De riante gezinsvilla staat mooi op het perceel, waardoor er vanuit alle vertrekken toegang tot de heerlijke tuin rondom. De woning heeft prachtige authentieke stijlkenmerken waaronder het volledige glas in lood glas (drielaags en daardoor gelijk aan HR glas), charmante boogramen, raamluiken, eiken houten visgraat parketvloer, balken plafonds en zelfs de originele bel is nog aanwezig. De goede lay-out en riante maatvoering maken de woning een ideaal familiehuis. Op de begane grond zijn 4 royale leefruimtes en een bijkeuken. Op de eerste verdieping zijn totaal 5 slaapkamers en een walk-in closet. Op de tweede verdieping is een was- en bergruimte. Tevens is er een souterrain met sauna en wijnkelder. Het poolhouse beschikt over een grote sauna, pentry en badkamer.

De villa is gebouw in 1934 onder architectuur van landhuisarchitect Jan Rebel. De ligging is fantastisch, volledig beschut door de vele bomen en daardoor in volledige privacy maar toch super centraal. Het gezellige centrum van Haarlem is binnen 10 minuten fietsen bereikbaar en het is 15 minuten naar het strand van Zandvoort. Om de “hoek” ligt Heemstede-Aerdenhout met diverse kwaliteitswinkels en het NS-Station. Natuurgebieden waaronder het Naaldenveld en de Amsterdamse Waterleidingduinen bevinden zich op een paar minuten fietsen waardoor u hier heerlijk kunt wandelen. De bereikbaarheid naar Amsterdam, Schiphol en Den Haag is ideaal.

Goed om te weten:
* Bouwjaar 1934
* Woonoppervlakte 466m²
* Riant perceel 2922m²
* Energielabel C
* Ultiem familiehuis
* 5 slaapkamers en 3 badkamers
* Buitenzwembad
* Poolhouse met 4e badkamer en sauna
* Prachtige stijlkenmerken w.o. glas in lood, boogramen, raamluiken, fraaie schouwen, houten balken
* Uitstekende parkeergelegenheid op eigen terrein met twee elektrische laadpalen
* Volledig voorzien van glas in lood met drie glaslagen, dit staat gelijk aan HR glas
* Gedeeltelijk voorzien van vloerverwarming (woonkeuken, eetkamer, bijkeuken en 2 badkamers)
* Optimale privacy door beschutte ligging tussen de bomen
* Eigen bron voor besproeiingssysteem voor de tuin
* Alarminstallatie
* Oplevering in overleg

Begane grond
Elektrisch bedienbaar toegangshek met camerabeveiliging. Oprit met plaats voor 3 parkeerplekken en 2 elektrische laadpalen. Charmante entree met tochtportaal. Zeer ruime hal met deur naar de tuin, toilet met fontein, garderobe en meterkast. De eerste zitkamer bevindt zich aan de voorzijde van het huis. Deze royale kamer is voorzien van airconditioning, een open haard en openslaande deuren naar het deels overdekte terras met zonnescherm en tuin. Vanuit de hal is, middels 3 stenen bogen, het hart van het huis bereikbaar; de imposante op maat gemaakte houten woonkeuken met zijn bijzondere tegels afkomstig uit een oude kerk. De keuken is uitgerust met een riant aanbod aan inbouwapparatuur met o.a. een gastronomisch Lacanche fornuis (met vijf gasbranders, een oven, warmhoudoven en een grillplaat), koelkast, seperate vriezer, een steamer van Caso Design, vaatwasser en een seperate kraan voor gezuiverd en mineraalvrij (osmose) water. Vanuit de keuken is er prachtig zicht naar de tuin en de eetkamer, welke zeer sfeervol is door o.a. de houten balken en de fraaie schouw met gashaard. De dubbele openslaande deuren geven toegang tot het zonnige terras op het zuidwesten. Vanuit de keuken is de bijkeuken bereikbaar welke is voorzien van een riant keukenblok, dubbele wasbak en een grote professionele koel-vriescombinatie van Sub-Zero. Vanuit de keuken is de halfronde zitkamer toegankelijk. Deze kamer is bijzonder sfeervol met prachtige open haard en tegels van Maqon, een ingebouwde bar, eikenhouten parketvloer, houten plafondbalken en boogramen en -deuren. Via de zitkamer en de hal is tevens de werkkamer/bibliotheek bereikbaar, met op maat gemaakte inbouwkasten, balken plafond en dubbele openslaande deuren naar de tuin.

Kelder
Vanuit de bijkeuken is er toegang tot een provisieruimte in de kelder.

Souterrain
Onder de eetkamer is een souterrain met sauna, kluis en koele berging, perfect als wijnopslag.

Tuin en bergingen
De tuin prachtige rondom is middels openslaande deuren vanuit de hal, eet-, zit- en werkkamer bereikbaar. Het ruime terras aangrenzend aan de eetkamer ligt op het zonnige zuidwesten en wordt gebruikt als dinergedeelte met Bose speakers, terrasverwarming en plek voor de BBQ. Aangrenzend is een riant grasveld voor een potje voetbal of hockey. Er is tevens een heerlijk buiten zwembad met elektrische afdekking. De tuin is prachtig onderhouden en heeft een variatie van planten en (fruit)bomen zoals rozen, hortensia’s, naaldbomen en appelbomen. Achterin de tuin is een houten schuur, voorzien van elektra en eigen bron voor het besproeiingssysteem in de tuin. Er is houten aangebouwde berging voor tuingereedschap en voorzien van eigen boiler.

Poolhouse
Naast het zwembad is een poolhouse bestaande uit een zitkamer met een klein keukenblok en een vide. Er is een kleine badkamer met douche, wastafel en toilet. Tevens is er een grote sauna aanwezig. De technische ruimte bestaat uit een CV-ketel Quinta HR uit 2003.

Eerste verdieping – “torentje”
Vanuit de eetkamer is een verrassende ruimte naar het “torentje” waar zich op de eerste verdieping een sprookjesachtige slaapkamer met eigen badkamer met toilet, wasbak en douche bevindt. Ideaal als logeerkamer of een kamer voor een au pair.

Eerste verdieping
Fraaie bordestrap naar de overloop. Aan de linkerzijde bevindt zich hoofdslaapkamer, met inbouwkasten, airconditioning en loggia. Deze kan middels een timer openen en sluiten, wanneer u niet te vroeg gewekt wil worden door de vogels. Aangrenzend is de tweede badkamer voorzien van vloerverwarming met een dubbel wastafelmeubel, toilet met bidet spoeier en ruime inloop regendouche met massage jets. Aan de rechterzijde van de woning bevinden zich nog 3 goede slaapkamers met inbouwkasten, een walk-in-closet, 2 bergkasten en een separaat toilet. De tweede badkamer is voorzien van comfortabele vloerverwarming, een EAGO douchecabine en twee wastafels.

Tweede verdieping
Vaste trap naar de grote zolderkamer waar zich de waskamer bevindt. Deze is ingericht met een wastafelmeubel, aansluitingen voor de wasmachine en droger en bergruimte rondom onder het dakbeschot. Op deze verdieping is nog een bergruimte met vaste kasten en een technische ruimte met de CV-opstelling Remeha Quinta PRO 65, warmteboiler en de mechanische ventilatie.

-English translation-
Phenomenal country home set on a large plot with an outdoor swimming pool, total privacy and surrounded by nature. Spacious and luxury family home with no less than 3 living rooms, 5 bedrooms and 4 bathrooms. Where? In the middle of the natural splendor of wooded Aerdenhout, on the quiet stretch of the lane and in a central location relative to the beach and downtown Haarlem.

This expansive family villa is beautifully positioned on the lot, so that all rooms open to the fabulous wrap-around garden. The property showcases stunning authentic architectural details including stained glass (triple glazing, so equal to IG glazing), charming arched windows, shutters, oak herringbone parquet flooring, beam ceilings and even the original doorbell. The excellent layout and spacious dimensions make this an ideal family home. There are 4 generous living areas and a utility room on the ground-floor level. The first floor accommodates a total of 5 bedrooms and a walk-in closet. The second floor features a laundry room and storage. The home also includes a basement with a sauna and wine cellar. The pool house includes a large sauna, pantry and a bathroom.

The villa was built in 1934 according to architectural plans drafted by country estate architect Jan Rebel. The location is fantastic, perfectly secluded among the trees, for ultimate privacy in a super-central location. Bustling downtown Haarlem is at 10 minutes’ cycling distance and Zandvoort is a 15-minute bike ride away. Around the “corner” from Heemstede-Aerdenhout with a wide range of high-end shops and the NS train station. Nature reserves such as Naaldenveld and Amsterdamse Waterleiding dunes – excellent for hiking – are just a few minutes’ cycling distance from the property, Amsterdam, Schiphol and The Hague are extremely easy to reach.

Good to know:
* Built in 1934
* Residential floor area 466 sqm
* Large 2,922 sqm lot
* Energy label C
* Ultimate family home
* 5 bedrooms and 3 bathrooms
* Outdoor swimming pool
* Poolhouse with 4th bathroom and a sauna
* Stunning architectural details incl. stained glass, arched windows, shutters, beautiful fireplace mantels, wooden beams
* Excellent on-lot parking with two charging stations
* Stained glass, three glass layers, equal to IG glazing
* Partially fitted with underfloor heating (kitchen/lounge, dining room, utility room and 2 bathrooms)
* Optimized privacy, secluded location amidst the trees
* Private water well for the sprinkler system in the garden
* Alarm system
* Closing date to be determined

Ground floor
Electrically operated entrance gate with camera security. Driveway with room for 3 vehicles and 2 electric charging stations. Charming entrance with foyer. Very spacious hall with door to the garden, restroom with a toilet and washbasin, coat area and meter cupboard. The first sitting room is at the front of the house. This spacious room has air conditioning, a fireplace and patio doors to the partly covered terrace with an awning and garden. From the hall, 3 stone arches lead to the heart of the house; the impressive custom-made wooden kitchen with extraordinary tiles reclaimed from an old church. The kitchen is equipped with a wide range of appliances including a gourmet Lacanche stove (with five gas burners, an oven, warming oven and a grill), refrigerator, separate freezer, a steamer by Caso Design, dishwasher and a separate tap for purified and mineral-free (osmosis) water. From the kitchen there is a beautiful view to the garden and the dining room, which is exceptionally welcoming due to its wooden beams and beautiful gas-burning fireplace. French doors open to the southwest-facing sunny terrace. The kitchen accesses the utility room which is fitted with a large kitchenette, double sink and a large professional Sub-Zero refrigerator/freezer. The kitchen opens to the semi-circular lounge. This room is particularly appealing, with a beautiful fireplace and Maqon tiles, a built-in bar, oak parquet flooring, wooden ceiling beams and arched windows and doors. The sitting room and hallway also lead to the study/library, with custom built-in cupboards, a beamed ceiling and double French doors to the garden.

Cellar
The utility room accesses a pantry in the cellar.

Basement
Below the dining room is a basement with a sauna, vault and cool storage space. Perfect for wine storage.

Garden and sheds
The stunning wrap-around can be reached via French doors from the hall, dining room, sitting room and study. The spacious terrace off the dining room faces sunny southwest and is used as a dining area – it is equipped with Bose speakers, a patio heater and room for the BBQ. Adjacent is a spacious lawn for a game of soccer or field hockey. There is also a lovely outdoor swimming pool with electric cover. The garden is impeccably maintained and has a variety of plants and (fruit) trees such as roses, hydrangeas, conifers and apple trees. At the back of the garden is a wooden shed, with electricity and a private well for the garden’s sprinkler system. The connecting wooden shed is ideal for garden tools and has its own boiler.

Poolhouse
The pool house next to the swimming pool features a sitting room with a small kitchen unit and a mezzanine. There is a small bathroom with a shower, sink and a toilet, as well as a large sauna. The equipment room accommodates the central heating unit, a Quinta high-performance kettle from 2003.

Kenmerken

Bijzonderheden
Gestoffeerd
Ligging
Aan rustige weg, In woonwijk, Vrij uitzicht, Beschutte ligging, In bosrijke omgeving
Inhoud
1.748 m3
Woonoppervlakte
466 m2
Perceeloppervlakte
2.922 m2
Bouwjaar
1934
Energieklasse
C
Aantal kamers
14
Aantal slaapkamers
5

Tuin

Tuintypen
Tuin rondom
Hoofdtuin
Tuin rondom
Achterom
Ja

Installatie

Soorten verwarming
CV ketel, Open haard, Vloerverwarming gedeeltelijk, Gashaard
CV ketel type
Remeha Quinta PRO 65
CV ketel bouwjaar
2016
De Hypotheekshop
Kan ik deze woning betalen?
Klik hier om een afspraak te maken met een onafhankelijke hypotheekadviseur
Eric Liefveld - Heemstede MKV

Geïnteresseerd? Neem contact op

Eric Liefveld RM RT

023 - 800 02 00 06 - 53 35 48 83 Mail Eric Liefveld RM RT
Deel via WhatsApp