Starterstips

Ontvang woonnieuws direct in uw inbox

Starten op de huizenmarkt

 

Het aanbod is krap, de prijzen zijn hoog: starten op de woningmarkt is lastiger dan ooit. Een steuntje in de rug in dan wel handig. Want waar begin je? Hoe? En met welk budget?

Op deze pagina bundelen wij al onze tips voor starters op de huizenmarkt. Want er is echt veel mogelijk, als je maar weet hoe (en waar) je moet zoeken. We helpen je op weg!

 


 

Starterstips

Financiering-starters-huizenmarkt

 

Breng je financiële situatie goed in kaart

Wat is je financiële ruimte? Heb je recht op een starterslening? Zouden je ouders wellicht een belastingvrije schenking kunnen en willen doen? Heeft een studieschuld invloed? Prettig om te weten wat je kunt besteden voordat je gaat zoeken, en dat je zicht hebt op de mogelijkheden voordat je bij een hypotheekverstrekker aan tafel gaat. Misschien heb je wel meer financiële ruimte dan je dacht! Lees hier verder.

 

Ga goed voorbereid met een hypotheekadviseur aan tafel

Een goed begin is het halve werk. Verdiep je in het afsluiten van een hypotheek en wat daar allemaal bij komt kijken. Wat is eigenlijk een startershypotheek? En ‘Nationale Hypotheek Garantie’: wat betekent dat? Weet je de antwoorden op die vragen, dan zit je een stuk relaxter aan tafel bij de hypotheekadviseur. Lees hier onze hypotheektips voor starters!

Echt doen trouwens: een verkennend, vrijblijvend gesprek met een goede adviseur. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent. Hier vertelt hypotheekadviseur Ben Biesbrouck wat een hypotheekadviseur nu eigenlijk voor je doet. En hier vertelt hij meer over de mogelijkheden voor starters in de huidige, krappe markt.

 

Ken de bijkomende kosten

Je gaat een huis kopen: dan betaal je een koopsom voor het huis. Check. Maar welke kosten komen daar nog bij? Hoe financier je die kosten eigenlijk? Wij geven antwoord op deze vragen! Gemiddeld genomen betaal je zo’n 6% bovenop de koopsom van je woning. Voor sommigen zal dit meer zijn, in andere gevallen minder. Waar gaan die kosten aan op? We zetten het hier voor je op een rij.

 

Kijk verder dan je neus lang is

Natuurlijk woon je het liefst in een superstrak appartement in het centrum van een stad naar jouw keuze. Met tuin. Én dakterras. Maar dat willen meer mensen en dus liggen zulke woningen niet voor het oprapen. Zeker niet voor starters! Waar begin je dan met zoeken? Waarom doe je er goed aan een makelaar in de arm te nemen? Lees het hier!


 

Naar alle tips!

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op